hír

„Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.”
Lukács 21,26
 
FacebookGoogle bookmarkTwitter

cikk1Szentpéter mintegy 2 ezer lakosú helység Révkomárom közelében, 80% magyar, 20% Békéscsaba környékéről visszatelepült szlovák. 

A Rákospalotai Gyülekezet ismét meghívást kapott, most a március 15.-i délelőttön az Örömhír hirdetésre, majd délután a koszorúzásra.  A megtelt gyülekezetben most megjelentek a helység vezetői is az ünnepi alkalmon.  Volt, aki rámás-csizmás dísz-magyarban.  

Az Örömüzenetet Nagy Sándor testvér közvetítette, a Fil. 2. 1-5, alapján a: ,választás’ üzenetével.  Válasszunk olyan embert, aki a hatalmat szolgálattá nemesíti.  A történelem nagy alakjai közül kimagaslik az Ember-Fia Jézus személye.  Az Istentől kapott hatalmát Ő letéve értünk halt a Golgotán!  Ma is Őt kell és érdemes követni!  

Gazdagon kiegészítették az üzenetet az énekkarunk, a szavalók és bizonyságtevők.  Például: mit mond a Biblia a: ›szabadság, szerelem, e kettő kell énnekem…‹ Petőfi vers máig élő jelszaváról. 

A gyülekezet svéd-asztalos megvendégelése után a főtéren álló kopjafánál ünnepeltünk.  A helyiek szóban és versben, az Oroszlányból érkezett vendégek énekkarral és fúvós-zenekarral emlékeztek.  Először a meghívónk, Dóczé Bálint testvér koszorúzott a Gyülekezet nevében, tisztelegve a szabadság hősei előtt.  A megemlékezés zárója az ígért, és megérkezett hideg-front lett széllel és esővel, egészen hazáig.

 cikk2

 
 
 
 
 

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van.