hír

„Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a háznak ura, este-é vagy éjfélkor, vagy kakasszókor, vagy reggel?”

 

Mk 13,35

 
FacebookGoogle bookmarkTwitter

Tabor2021-4Idén 12.éve, hogy a Rákospalotai Baptista Gyülekezetben megrendezésre kerülhetett a gyülekezet önálló napközis gyerektábora. Különösen hálásak voltuk Istennek, hogy a COVID-19 járvány „hullámai” sem akadályozták meg, hogy a gyerekhét megvalósuljon. Így 2020 után, idén is megtartottuk a gyerekek örömét is szolgáló táborunkat.

 

Hagyomány, hogy a kezdetektől fogva az imaház területén zajlott le minden eddigi gyerekhetünk, ami a könnyen átláthatóság mellett a biztonságot is szolgálta, ami a járványos időszakban, nem elhanyagolható tény. Viszont az épület együttes befogadó képessége inkább családias létszámot tesz lehetővé a résztvevők részéről. Rendszerint 25-30 gyermek vesz részt gyermekheteinken, ami nem hatalmas szám, de minden évben „telt ház” van és számunkra nagy hála Isten felé, hogy a résztvevő gyermekek közel fele, de néha még a többsége is olyan családokból érkezik, ahol nem hallanak Istenről, Bibliáról, ahol nem szoktak étkezések előtt imádkozni vagy éppen Jézusról énekelni. Mégis jó néhányuk visszatérő látogatója gyerekhetünknek. A gyülekezet imáinak meghallgatását láttuk idén is abban, hogy amikor még a karantén idején elkezdtünk készülni erre a hétre, azt sem tudva még akkor, hogy a „nyitás” mikor valósul meg, több új gyermek jelent meg a táborban, akik még soha nem voltak ilyen jellegű helyen, de még templomot sem láttak belülről. Néhány nagyon kedves és kissé mosolyogtató pillanat is ezekhez a gyerekekhez köthető az idei táborunk kapcsán. Az egyik napon, aranymondást tanultak a gyerekek és a felmondáskor az egyik kislány kérdezte, hogy mit jelent az, hogy „Máté 7:26”?...azt, hogy ez a Máté nevű fickó 7óra 26 perckor mondta ezt a mondatot?” amikor elmagyaráztuk neki, hogy mit jelent a „Máté 7:26”, mutattunk neki egy bibliát is és megkérdeztük, hogy ismeri e ezt a könyvet, vagy hallott e már róla? A válasz az volt, hogy most lát ilyet először. Ezt pedig nem a küllemére mondta, hanem semmilyen bibliát még nem látott! Ezért ki kerestük belőle a „Máté 7:26-ot és attól a naptól kezdve mindennap a bibliából tanulta meg a mindennapi aranymondást. A tábor záró napján, mikor egy evangélizáció keretén belül zártuk le a bibliai beszélgetéseket, 8 táborozó jelezte szándékát, hogy szeretné Istennel járni a mindennapjait. Ezekkel a gyerekekkel de minden táborozóval kapcsolatban maradtunk és imádkozunk döntésükért is a gyülekezetben.

            A foci EB mellett 2021-ben az Olimpia az a sportesemény, ami a közvélemény figyelmét lázban tarja és mindennap a televízió elé ülteti. Ezért nem is lehetett volna aktuálisabb témája az idei tábornak, mint az Olimpia.

            Igyekeztünk e tematika köré felépíteni az egész hét programját; a játékoktól az éneklésen át a bibliai foglalkozásig bezárólag. A hét végére pedig „bajnokokat” ünnepeltünk és minden gyermek sok értékes ajándékkal, új barátokkal és élményekkel lett gazdagabb.     Istennek adtunk hálát a megvalósulhatott táborért, a gyerekekért; régiekért és újakért egyaránt! Abban a reményben búcsúztunk egymástól, hogy hamarosan folytatjuk…!

 

 

Módosítás: (2021. december 24. péntek, 10:48)
 
 
 
 
 

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van.